Skip til hoved indholdet

Håndtering af måltider under genåbning efter Covid-19

Kære forældre og pårørende til børn i Børnehusene Humlebæk

Her en kort orientering, om hvordan vi håndterer måltiderne i Børnehusene Humlebæk under genåbningen af vores institutioner.

Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte med Coronavirus, og holder os løbende orienterede i forhold til nye tiltag og eventuelle restriktioner.

Som opstart betyder det konkret, at jeres børn dagligt vil blive tilbudt rugbrødsmadder med varieret pålæg samt fingergrønt. Alle børnehavebørn vil få deres egen madpakke – uanset om børnene er på tur eller er hjemme i institutionen. Vuggestuebørnene vil få portionsanrettede rugbrødsmadder og fingergrønt. Som vaneligt tager vi hensyn til særkost og diæter. For at undgå at børnene rører ved hinandens mad, vil det være en voksen som deler maden ud. Det gør vi for at minimere smitterisikoen. 

Vi har valgt denne løsning, i genåbningsfasen, da modellen giver de bedste betingelser i forhold til at sikre at retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen overholdes. Samtidig giver modellen stor fleksibilitet f.eks. i forhold til ture ud af huset og maden kan nemt kan spises udendørs. 

Af hensyn til hygiejnen må børnene foreløbig ikke medbringe egen mad i vores institutioner. Dette gælder f.eks. medbragt madpakke med morgenmad og uddeling til fødselsdag.

Nogle børn kan have brug for lidt at spise inden frokost, og derfor tilbydes alle børn knækbrød/boller med smør eller pålæg samt skåret frugt/grønt til formiddag. Det samme gælder til eftermiddag. Ligesom ved frokostmåltidet vil maden blive portionsanrettet.

De bedste hilsner fra 

Køkkenerne


Fælleskøkkenet

Dagens måltider tilberedes i det store fælleskøkken i Væksthuset, Baunebjergvej 550, samt i køkkenet i Sletten Legeakademi, Solvangsvej 5 A.

 

DAGENS MENU

 


Du kan se Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapporter for køkkenet herunder:

Fælleskøkkenet marts 2020

Fælleskøkkenet januar 2020

Fælleskøkkenet november 2019